Skip to content
Discount de până la 30%! Cumpără ACUM!

Suport: 0729.602.943

Transport gratuit La comenzi de peste 1000 RON

News

Ce sunt pompele de căldură pentru piscină?

by Bianca Stoica 25 Mar 2023

pompe de caldura

Cu siguranță, atunci când ai aprofundat subiectul minipiscinelor și a căzilor jacuzzi, ai întâlnit termenul de “pompă de căldură”. Dar ce face, oare, o pompă de căldură pentru o minipiscină SPA?

O pompă de căldură este un dispozitiv care transferă căldură dintr-o încăpere într-alta, folosind o cantitate mică de energie! În cazul minipiscinelor, pompele de căldură transferă căldura existentă în exterior, în apa din cuvă, cu un efort minim și un consum mic de energie decât dacă ar fi trebuit să producă ea căldură.

Cum funcționează pompele de căldură pentru piscină?

Minipiscina SPA este prevăzută cu o pompă care ajută la recircularea apei. Apa din piscină circulă prin pompă, trece printr-un filtru și prin încălzitorul pompei de căldură, care este dispus cu un ventilator ce atrage aerul din exterior și îl direcționează peste serpentina evaporatorului. În interiorul serpentinei evaporatorului există un refrigerant lichid care absoarbe căldura din exterior și o transformă în gaz cald. Gazul cald trece din bobină prin compresor, care crește căldura, creând un gaz foarte fierbinte ce trece apoi printr-un condensator. Condensatorul are rolul de a transfera căldura de la gazul fierbinte la apa rece care circulă prin încălzitor și care se încălzește, întorcându-se apoi în piscină. Gazul fierbinte, pe de altă parte, circulând prin serpentina condensatorului, revine într-o formă lichidă, ajunge iar la evaporator, unde reîncepe întregul proces.

Există mai multe tipuri de încălzitoare cu pompă de căldură, cele cu eficiență mai mare folosind, de obiei, compresoare scroll, spre deosebire de compresoarele reciproce ale unităților standard.

Temperatura exterioară influențează foarte mult funcționalitatea încălzitoarelor de piscine cu pompă de căldură, astfel că e de preferat ca temperatura să fie undeva între 7 și 10 grade Celsius. Deși marea majoritate a utilizatorilor de minispicine instalate în aer liber le folosesc când vremea e mai blândă, în anotimpurile calde, e bine de știut că și consumul de energie va crește cu cât aerul exterior atras este mai rece! Așadar, dacă vrei un consum energetic și un efort financiar cât mai mici, temperatura aerului exterior nu trebuie să fie foarte scăzută!

Cum alegi un încălzitor de piscină cu pompă de căldură?

Deși există disponibile și încălzitoare cu gaz pentru piscine care au costuri mai mici de achiziție, pe termen lung acestea au costuri anuale de operare mult mai mari! Încălzitoarele cu pompă de căldură costă puțin mai mult la început, însă au o eficiență mult mai mare, iar costurile anuale de operare sunt considerabil mai mici! În plus, dacă-s întreținute cum trebuie, au o durată de viață mai mare decât a celor pe gaz, economisind bani pe termen lung!

Alegerea unui încălzitor de piscină cu pompă de căldură ar trebui să se facă în funcție de:

  • dimensiuni;
  • cheltuieli;
  • eficiență.

Dar gata cu detaliile tehnice, zicem să trecem și la un exemplu de produs disponibil în gama noastră, nu-i așa?

Pompa de caldura 3Kw pentru piscina Seastar este un încălzitor cu un design compact, economic din punct de vedere energetic (economie până la 75%) și eco-friendly, ce se instalează foarte rapid și foarte ușor!

Pompa poate fi folosită atât pentru piscinele gonflabile sau piscinele portabile, cât și pentru căzile jacuzzi sau minipiscinele SPA de la Deluxe SPA. De asemenea, pompa oferă posibilitatea de a fi controlată prin Wi-Fi de oriunde te afli, pentru ca tu să te bucuri de apă caldă atunci când ești gata de a-ți utiliza piscina!

Te-am convins? 

Dacă mai ai nevoie de informații suplimentare, suntem aici pentru tine!

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post
Cineva a cumparat recent

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Alege optiuni

Editeaza optiuni
this is just a warning
Login
Cosul tau
0 produse

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping