Skip to content
Discount de până la 30%! Cumpără ACUM!

Suport: 0729.602.943

Transport gratuit La comenzi de peste 1000 RON

News

Întreținerea apei în Minipiscina Spa cu hidromasaj

by Bianca Stoica 24 Feb 2024

Menținerea unei ape curate și sănătoase în minipiscina ta spa cu hidromasaj nu este doar o chestiune de estetică, ci și una de sănătate. Crearea și respectarea unui plan de îngrijire a apei este cel mai important pas pe care îl poți face pentru a-ți păstra spa-ul și pe toți cei care se bucură de el în siguranță. Prin urmare, este esențial să urmezi cele mai bune practici în îngrijirea apei pentru a preveni multe probleme potențiale legate de chimia apei.

Amintește-ți: mai mult nu înseamnă neapărat mai bine!

Atunci când vine vorba de sanitizare, excesul nu este recomandat. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a menține apa din spa-ul tău în condiții optime:

  1. Nu amesteca substanțele chimice între ele înainte de a le adăuga în apă. Adaugă un singur tip de chimical o dată.
  2. Niciodată nu adăuga substanțe chimice concentrate direct în apă. Diluează întotdeauna chimicalele într-un recipient mare de plastic înainte de a le adăuga în spa.
  3. Când diluezi chimicalele, adaugă-le întotdeauna în apă, nu apa peste chimicale. Acest lucru previne reacțiile periculoase.
  4. Diluează chimicalele încet și uniform înainte de a le adăuga în apă. Evită adăugarea oricărui chimical, diluat sau nu, în orice dispozitiv de skimmer.
  5. Păstrează substanțele chimice conform indicațiilor producătorului și ține-le departe de accesul copiilor.
  6. Pentru a maximiza eficiența chimicalelor, schimbă apa din spa-ul tău la fiecare 3 luni.

Chimia apei explicată

Moderația este cheia atunci când adaugi orice tip de chimicale în minipiscina ta spa. Orice adaugi afectează altceva și are potențialul de a dăuna atât ție, cât și spa-ului tău dacă chimia apei nu este echilibrată.

Sanitizanți

Un sanitizant este absolut esențial. Indiferent cât de curat este spa-ul tău, bacteriile pot încă să se formeze. Gama noastră de produse sanitizante, cum ar fi clorul și bromul, oferă o excelentă apărare împotriva bacteriilor.

Regulatori de pH

Pentru ca sanitizantul să funcționeze corect, nivelul pH-ului apei din spa trebuie să fie la nivelul recomandat. Acest lucru se poate ajusta folosind fie un îmbunătățitor de pH, fie un scăzător de pH, în funcție de testele tale.

Tratamentul de şoc

Tratamentul de șoc nu este atât de drastic pe cât sună. Este pur și simplu realizat pentru a preveni efectele compușilor de deșeuri organice și implică adăugarea periodică a unei cantități crescute de clor sau brom în spa-ul tău. O doză săptămânală sau bilunară este recomandată, în funcție de cât de des folosești spa-ul.

Clarificatori

Un clarificator ajută la menținerea apei cristaline și poate fi folosit săptămânal. Funcționează luptând împotriva particulelor care scapă sistemului de filtrare.

Înțelegem că toate acestea pot părea descurajante, dar nu este deloc așa. Sănătatea ta este importantă pentru noi și, urmând aceste proceduri simple, te vei asigura că spa-ul tău rămâne curat și sanitarizat. Dacă ai îndoieli, nu ezita să ne contactezi.

DOZAREA SPA-ULUI TĂU PENTRU PRIMA DATĂ

Șochează apa.

Șoc cu clor
Aceste tipuri de șoc sunt atât oxidanți, cât și dezinfectanți. Ar trebui utilizate periodic, dar nu de fiecare dată când este nevoie să șochezi spa-ul, deoarece chimicalele pot fi dure pentru instalația spa-ului tău dacă nu ești atent.

Șocul pe bază de clor este cel mai bine utilizat când deschizi spa-ul pentru prima dată, când schimbi apa și când este necesară o curățare profundă după o utilizare intensă.

Șoc fără clor

Aceste tipuri de șoc nu vor dezinfecta apa, așa că dacă ești îngrijorat de bacterii, acestea nu sunt soluția potrivită. Cu toate acestea, sunt excelente pentru oxidarea altor contaminanți și curățarea apei. Acest tip de șoc este recomandat pentru utilizare regulată, cum ar fi săptămânal, pentru a menține apa într-o stare excelentă în timp ce folosești spa-ul tău în mod regulat.

De ce să şochezi apa

  • Îndepărtează compușii organici din apă: Dacă folosești des spa-ul sau dacă sunt 3 sau 4 persoane în același timp, nivelul compușilor organici poate crește rapid. Îndepărtarea acestor compuși este esențială pentru apa curată.
  • Ucide bacteriile: Compușii de șoc pe bază de clor și brom pot ucide cu ușurință bacteriile care cresc în apă, asigurându-i siguranța. Cu toate acestea, dacă folosești alte tipuri de compuși de șoc, aceștia nu vor dezinfecta apa.
  • Îndepărtează bromaminele sau cloramimele din spa: Adăugarea de șoc o dată pe săptămână va ajuta la ruperea legăturilor care formează acești contaminanți, astfel încât să poată fi îndepărtați cu ușurință din apă.
  • Reactivează bromurile în spa: Dacă spa-ul tău folosește brom, adăugarea de șoc o dată pe săptămână va ajuta la activarea acestuia pentru a curăța corect apa spa-ului tău.

Cum să şochezi apa

  1. Îndepărtează acoperișul spa-ului pentru a permite eliberarea gazelor.
  2. Ajustează nivelurile de pH ale apei spa-ului tău între 7.2 și 7.8.
  3. Oprește jeturile, dar lasă pompa de circulație să funcționeze, astfel încât apa să se miște, dar să nu fie prea agitată.
  4. Măsoară cantitatea de șoc necesară pentru numărul de litri de apă din spa-ul tău. Verifică instrucțiunile de pe eticheta șocului pentru aceste informații.
  5. Adaugă șocul în spa-ul tău cu grijă, dozând acesta în carcasa filtrului.

Menținerea apei spa-ului tău

  • Folosește benzi de test pentru a verifica nivelurile chimice și minerale din spa-ul tău.
  • Ar trebui să verifici și să ajustezi nivelurile chimice din spa-ul tău de 1-3 ori pe săptămână, în funcție de utilizare. Pentru aceasta, ar trebui să folosești benzi de test adecvate pentru tipurile de chimicale pe care le folosești.
  • Când ajustezi nivelurile chimice din spa, adaugă un singur chimical în apă și așteaptă două ore complete înainte de a adăuga alt chimical. Aceasta va permite chimicalelor să se disperseze natural și va ajuta la maximizarea eficacității lor. Așteptarea minimizează, de asemenea, riscul de reacții chimice între aditivi care pot cauza probleme.
  • Ține acoperișul spa-ului deschis pentru cel puțin 15 minute după ce ai adăugat chimicalele.
  • Folosește un vas vechi pentru a extrage apa din spa și folosește-o pentru a pre-mixa chimicalele granulate.
  • Ține apa spa-ului în funcțiune când adaugi chimicalele. Toarnă amestecul în carcasa filtrului spa-ului.
  • Pre-măsoară chimicalele înainte de a le adăuga în spa. NICIODATĂ nu turna granule chimice direct în spa. Asigură-te că obții echilibrul corect măsurând chimicalele înainte de a le adăuga.
  • Verifică nivelurile de pH și adaugă Plus de pH (Îmbunătățitor) sau Minus de pH (scăzător) după necesitate. pH-ul ar trebui să rămână între 7.2-7.8. Dacă pH-ul este dezechilibrat, lucrează mai întâi pentru a stabiliza alcalinitatea totală. Apoi, asigură-te că ai adăugat cantitățile adecvate de clor/brom în spa-ul tău. Dacă pH-ul este încă dezechilibrat, adaugă un produs de echilibrare a pH-ului în spa. Nivelurile de pH pot fi ajustate dacă: sanitizantul folosit nu funcționează bine, apa spa-ului este tulbure, s-au format depuneri pe filtru, sau apa provoacă iritații ale pielii și ochilor.
930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post
Cineva a cumparat recent

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Alege optiuni

Editeaza optiuni
this is just a warning
Login
Cosul tau
0 produse

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping