Cum să cureți și să dezinfectezi o cadă cu hidromasaj

Ți se pare că este murdară cada ta cu hidromasaj? Vrei să afli cum să o cureți fără să-i afecteze funcționalitatea?

Iată un ghid scurt despre cum să cureți și cum să întreții căzi cu hidromasaj. Nu e absolut deloc greu, ai să vezi! Te vei bucura de răsfățul jeturilor de apă imediat ce-ai să finalizezi operațiunea!


Atunci când ai o cadă cu hidromasaj, este imperios necesar să iei în considerare și întreținerea acesteia, pentru a te bucura de o experiență plină de relaxare pentru cât mai mult timp! Ghidul este de folos atât celor care au o cadă cu hidromasaj, cât și celor care dețin un jacuzzi. El vă va oferi informații prețioase referitoare la curățarea suprafețelor, la curățarea duzelor și la curățarea filtrelor.


Pentru ca operațiunea de curățare să decurgă ușor și fără probleme, veți avea nevoie de:

 • mănuși 
 • un burete curat
 • detergent de spălat vase ori detergent special conceput pentru curățarea căzilor cu hidromasaj
 • un detergent multifuncțional pentru baie

Cum să cureți cada jacuzzi


Cada cu hidromasaj este acea piesă pe care o poți așeza cu lejeritate atât în aer liber, cât și în interior, în funcție de preferințele tale! Dacă iubești vremea frumoasă, poți instala cada cu hidromasaj chiar în grădină, ori pe terasă, iar dacă vrei să te bucuri de o baie în cada ta pe tot parcursul anului, o poți instala în casă. Indiferent de locul în care o vei instala, ea îți va dărui momente pline de relaxare și de detensionare după zilele lungi și obositoare! Singurul lucru care îți poate strica momentul de relaxare poate fi murdăria acumulată în cadă! 


Hai să dăm drumul operațiunii de curățare, vrei?

Ia-ți la îndemână un înălbitor de uz casnic (de ex. Domestos) și un detergent multifuncțional (de ex. CIF) și urmează pașii de mai jos:


 • Verifică instrucțiunile din manual
 • Fiecare cadă cu hidromasaj are specificul ei, astfel că în manual pot fi sugerate metode diferite de curățare. Se poate ca producătorul să fi creat setări suplimentare pentru curățarea căzii cu hidromasaj, așadar dacă citești manualul sau instrucțiunle de pe site, se poate să-ți ușurezi munca!


 • Răcește jeturile și umple cada
 • E important să te asiguri că toate comenzile de aer sunt oprite și să umpli cada, cu excepția situației în care producătorul specifică altfel. Poți opri apa după ce vei avea toate duzele pentru jet acoperite cu apă la 5 sau 6 centimetri deasupra.


 • Adaugă în cadă 3 linguri de detergent cu spumă redusă (aproximativ 50 ml)
 • E foarte posibil ca producătorul să recomande utilizarea unui detergent special conceput pentru curățare, însă dacă nu ai achiziționat așa ceva, poți folosi fără probleme și un detergent pentru vase sub formă de praf/ pulbere. 


 • Adaugă aproximativ 100 ml de înălbitor de uz casnic
 • E momentul să folosești mănușile pentru a-ți proteja mâinile, în cazul în care nu le porți deja! Înălbitorul de uz casnic este un produs de curățare foarte puternic! Îți recomandăm să citești eticheta de pe orice produs de curățare, inclusiv de pe detergentul special creat pentru jacuzzi ori detergentul de spălat vase, pentru a te asigura că îl folosești în siguranță, conform instrucțiunilor.


 • Pornește jeturile de apă pentru aproximativ 15 minute
 • Este o procedură care nu îți va fi pe plac, însă toată mizeria care iese acum de acolo este cea care ți-ar fi putut crea neplăceri mai târziu, dacă nu ai fi acționat!


 • Golește cada și curăță resturile
 • Atunci când cureți bazinele căzilor cu jacuzzi, poți folosi aceleași produse de curățare și igienizare pe care le folosești la o cadă obișnuită! Acum e momentul în care va fi nevoie să folosești buretele și produsul de curățat pentru baie, cum ar fi Cif, care te vor ajuta să cureți bine de impurități, fără a deteriora și zgâria suprafața din plastic.


 • Umple cada din nou, apoi pornește jeturile pentru încă 15 minute
 • Este un proces prin care apa clătește detergentul, murdăria și bacteriile rămase în cadă.


 • Golește cada și oferă-i o ultimă curățare cu Cif
 • Acum cada ta cu hidromasaj ar trebui să sclipească de curățenie!


  Cum să dezinfectezi o cadă cu hidromasaj și cum să o păstrezi curată


  Exact cum se întâmplă și cu restul casei, o curățare mai amănunțită a căzii cu jacuzzi sau a căzii cu hidromasaj o dată la ceva timp este minunată pentru ca suprafețele să fie igienizate, însă este foarte important să o întreții în mod constant și regulat!


  Recomandarea noastră este să efectuezi săptămânal o curățare pentru a evita acumularea de reziduuri. În atenția ta ar trebui să fie, în primul rând, linia de plutire, carcasa și jeturile de apă. Folosește un burete și o soluție de oțet alb pentru asta, iar în apă adaugă clor sau un produs special, de genul Clor Tablete 1 kg sau Tablete Brom 1 kg, acesta distrugând germenii și bacteriile. Vei avea, astfel, o cadă curată și dezinfectată!

 • Cum să cureți filtrele unei căzi cu jacuzzi și ale unei căzi cu hidromasaj?

 • Recomandarea noastră este să urmărești atât curățarea părților de la suprafața căzii cu hidromasaj, fapt ce va oferi căzii un aspect plăcut și curat, cât și curățarea părților pe care nu le poți vedea atât de ușor, cum ar fi filtrele, astfel că experiența ta va fi una igienică! Produsul pe care-l recomandăm noi pentru această operațiune este PipeWork Cleaner.


 • Când să cureți un filtru de la o cadă cu jacuzzi? Săptămânal!

 • Dacă menții o rutină și cureți săptămânal filtrele, o simplă clătire va fi mai mult decât suficientă pentru a scăpa de murdărie și de resturile care se adună acolo!


 • Când să cureți filtrele de la o cadă cu hidromasaj? Lunar!

 • Asigură-te că jacuzzi-ul sau cada cu hidromasaj este oprit/ă și apoi scoate filtrul pentru a-l putea clăti și curăța de resturi și murdărie. Ai nevoie de o soluție care să îl curețeîn care să-l țții scufundat pentru 20 de minute, timp în care substanțele chimice vor îndepărta murdăria și mizeria care s-au ascuns în căptușeala filtrului. La final, clătește foarte bine, altfel vei avea spumă în cadă! La final, poți monta filtrul la locul lui și poți folosi cada! E gata, ai terminat!


  Înainte de a încheia, pentru că am menționat anterior că există produse concepute special pentru curățarea și dezinfectarea căzilor cu jacuzzi, sau a căzilor cu hidromasaj, noi îți recomandăm un produs numit PipeWork Cleaner, care dezinfectează atât suprafețele vizibile, cât și zonele greu accesibile, cum ar fi tubulatura și scurgerile, locurile de unde apar mirosurile neplăcute și unde se acumulează cea mai mare cantitate de murdărie!


  Clor Tablete 1 kg este un alt produs recomandat de către specialiștii noștri. Acesta igienizează apa din cadă, dizolvându-se încet, fără reziduuri, pe o perioadă mai lungă de timp.


  Tablete Brom 1 kg este un produs care dezinfectează apa din cadă la fel ca tabletele de clor, însă fără miros. Este ideal pentru persoanele care nu suportă mirosul de clor! Tabletele se dizolvă treptat, fără reziduuri, eliberând substanța pe o perioadă mai lungă de timp. E unul dintre favoritele clienților noștri pentru că nu irită ochii și pielea, putând fi amplasate atât în cartușul filtrului, cât și în dispozitivul de dozare al căzii.
  acum [time] zile, din [location]
  V-ati inscris cu succes!
  This email has been registered