Beneficiile uleiului esențial Wild Mint BIO

Menta și originile sale 

Cu origini legendare tocmai în mitologia greacă, menta este o plantă-medicament considerată una dintre cele mai sănătoase ierburi aromatice! Potrivit uneia dintre legende, numele mentei provine de la mireasa divină, Minthi, pe care zeul infernului, Hades, o îndrăgea foarte tare! Persefona, regina și soția lui Hades, ghidată de gelozie, s-a plâns mamei sale, Demetra, zâna recoltelor și a agriculturii. Împreună au transformat-o pe Minthi într-o banală buruiană pe care s-o calce toată lumea în picioare, însă Hades, plin de regrete, i-a dăruit mentei o mireasmă încântătoare și un strop din divinitatea Afroditei. În Grecia există și un munte care păstrează amintirea acestei legende: muntele Minthi.

De asemenea, există dovezi din texte medicale egiptene tocmai din anul 1550 î.Hr. care spun că menta de grădină era utilizată, încă de pe atunci, pentru a ameliora simptomele digestive! În Egiptul Antic, menta era considerată valută, fiind extraordinar de valoroasă!

La ce e folosită și care sunt beneficiile mentei?

Fiind plantă perenă intens aromată, menta ascunde în glandele sale uleiuri esențiale, cu proprietăți benefice pentru sănătate - cu siguranță ai folosit și tu frunze de mentă în cocktailuri, sucuri și ceaiuri, în sosuri, poate chiar și în deserturi! Important de știut este faptul că există aproximativ 30 de specii de mentă, toate fiind, însă, extraordinar de aromate, însă “Mentă adevărată” este considerată doar specia cu 4 lobi aproape simetrici, cu margini zimțate și fără flori.  

Printre beneficiile mentei, putem să menționăm faptul că aceasta reduce semnificativ stresul, combate depresia și epuizarea mintală! Menta stimulează activitatea cerebrală, îți oferă claritate și alungă durerile de cap! Menta este considerată, de asemenea, un antibacterian natural - datorită proprietăților sale antiseptice, și un antispastic eficient, ce relaxează mușchii și reduce durerile musculare. Mirosul puternic al mentei o transformă într-un insecticid excelent, iar inhalațiile de mentă reduc congestia nazală și ușurează respirația, reducând problemele respiratorii, prevenind și combătând crizele de astm bronșic

 

Menta și uleiul esențial de mentă


Știai că uleiurile esențiale de la Aromen® sunt folosite și de către cei de la Therme București?

Ei bine, asta este consecința faptului că produsele Aromen® sunt certificate de către Certisys pentru prelevarea uleiurilor organice din plante, activitatea fiind controlată de 2 ori pe an pentru calitate și siguranță! Produsele sunt 100% vegane și 100% naturale, putând fi folosite cu încredere de către iubitorii de aromaterapie.

 

Uleiul esențial Wild Mint (BIO) este un produs concentrat, extras cu foarte multă grijă din glandele mentei sălbatice, ce poate fi difuzat sau aplicat direct pe piele. 

 

Cum se poate utiliza uleiul esențial Wild Mint (BIO)?

Difuzat: Se picură câte 3 - 6 picături în difuzor (fie în difuzorul Aromen®, fie în difuzorul C100, cu care este compatibil) și apoi lași magia să se întâmple! Tu îți poți face treburile obișnuite, la birou sau acasă, uleiul difuzat își va face treaba și te va învălui cu puterile sale miraculoase!

Aplicat direct pe piele: Se diluează 2 - 6 picături cu 10 ml de ulei de bază (ulei de cocos, de argan, de joboba, de măsline, de migdale dulci, de semințe de struguri, de sâmburi de struguri sau ulei de măceșe), apoi se aplică pe piele.

Aromaterapie în saună: Se picură 2 - 6 picături de ulei pe sau în interiorul bulgărilor de gheață, și/ sau se pun 2 - 6 picături pe un prosop, ventilând cu acesta în interiorul saunei. Sesiunea intensă de relaxare poate începe, de-acum!

 

Uleiul esențial Wild Mint conține următoarele ingrediente: Mentha Arvensis BIO - D-limonene și linalool, fiind obținut prin distilare cu aburi. Plantele provin din agricultură BIO, non-UE.

 

Oferă-ți momente de relaxare și ajută-ți corpul și mintea să se detașeze! Ai încredere în puterile miraculoase ale naturii și ale plantelor cu proprietăți medicinale! Documentează-te și apoi bucură-te de tot ce pot uleiurile esențiale să-ți ofere, vei observa cum viața ta se va schimba semnificativ!

 

IMPORTANT!

Atunci când utilizezi uleiurile esențiale, trebuie să ai în vedere faptul că sunt extracte din plante, foarte concentrate, iar înainte de utilizare este imperios necesar să citești prospectul informativ și instrucțiunile, pentru a ști ce ulei este potrivit fiecărui scop. Uleiurile esențiale pot afecta sever ochii și pot da reacții alergice la nivelul pielii!  Înghițirea uleiurilor poate fi fatală! Nu este recomandat să se toarne/ picure ulei esențial în apa ce conține organisme vii, deoarece poate fi dăunător pentru acestea.

Uleiurile esențiale se păstrează în locuri întunecate și răcoroase, de preferat în propriile cutii.

 

Atenționările producătorului sunt:
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii, pielea și mucoasele.

În caz de contact cu pielea: Spălați cu multă apă și săpun.

În caz de contact cu ochii: Clătiți cu atenție cu apă timp de câteva minute.

În caz de inhalare: Consultați imediat un centru de toxicologie sau un medic toxicolog.

Consultați un medic dacă pielea, ochii sau mucoasele continuă să rămână iritate. Aruncați ambalajul/ conținutul în conformitate cu ghidurile regionale/ naționale/ internaționale aplicabile. Utilizarea uleiurilor esențiale nu este recomandată copiilor sub 3 ani, femeilor însărcinate (în special în primele 3 luni de sarcină) și persoanelor care sunt sensibile sau alergice la uleiurile esențiale. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră de sănătate dacă nu sunțeți sigur despre utilizarea uleiurilor esențiale.

acum [time] zile, din [location]
V-ati inscris cu succes!
This email has been registered